top of page

Stad til Galdhøpiggen

Til topps mot Alzheimer ble planlagt 16. mars 2021, på ettårsdagen til mammas bortgang. Jeg gikk en tur i bygda og ideen om å gå i fjellet datt ned i fanget mitt. Og det var helt naturlig at det ble fra havnivået ved Stad til Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen på 2.469 meter over havet. Men det var ikke aktuelt å gå den korteste linja, for det ville gå for fort. Dessuten vil jeg møte folk, og på fjellet var det mulig selv om vi var inne i en pandemi. Jeg ville derfor gå via noe av det vakreste Sør-Norge hadde å by på. Så da ble ruta Ervika (Stad), Bjørkedalen, Bjørke, Hellesylt, Geiranger, Tafjordfjella, Reinheimen, Åndalsnes, Aursjø, Dovre, Rondane, Vinstra, Ruten, Besseggen, Galdhøpiggen.

Det ble en fantastisk tur på alle mulige måter. Ikke fikk jeg gnagsår og måtte kun bruke to plaster på hele turen. Stort sett var været nydelig, men opplevde at lynet slo ned 50 meter foran meg ved Aursjø, og det var en ekstremt skremmende opplevelse. Ikke minst ble det utrolig fint fordi jeg møtte masse fantastiske folk på veien til målet. Og støtten jeg mottak fra folk var helt utrolig fin, og det, sammen med tanken på at mamma var på turen, gjorde at jeg klarte å gjennomføre turen. 

Jeg brukte 32 dager på å gå og hadde også tre fridager. En fin ting med å gå en slik tur er at jeg gikk ned 13 kilo og da spiste jeg vanvittig mye sjokolade. Det var også svært lærerikt, for jeg gikk på noen smeller. For en slik tur er svært tøff både fysisk og psykisk. 

Alt i alt en utrolig fin opplevelse gjennom majestetisk natur. 

Skjermbilde 2023-07-24 kl. 22.53.jpg
bottom of page